Akcija!

Antologija stare srpske poezije

399,00 RSD249,00 RSD

Autor: Zorica Vitić

Izdavač: Narodna knjiga - Alfa

Pismo: Cirilica

Format: 14 x 20

Broj strana: 301

Povez: Tvrd

Godina izdanja: 2003

ISBN: 86-331-0928-X

Antologija stare srpske poezije

ANTOLOGIJA STARE SRPSKE POEZIJE – Zorica Vitić

 

ANTOLOGIJA STARE SRPSKE POEZIJE – Antologije koje sadrže dela srpske srednjovekovne poezije, kao i one koje su čitave posvećene pesništvu toga doba, pojavljuju se, jedna za drugom, šezdesetih godina dvadesetog veka.

Neke od ovih antologija doživele su više izdanja, ali se nakon toga dugo nije pojavio izbor ove poezije. U međuvremenu, uglavnom u stručnim knjigama i časopisima, objavljeno je mnogo novih tekstova ili celovitih izdanja i prevoda ranije samo delimično poznatih dela.

Jedan od razloga je što su neotkrivene i nesistematizovane specifičnosti srednjovekovne literature dugo zamagljivale njena prava umetnička svojstva. Srećom, već generacije proučavalaca i čitalaca uspevaju da ovo stvaralaštvo posmatraju uzimajući u obzir onovremenu poetiku, zakone i ciljeve stvaranja. Kao i moguće veze i puteve kojima se poetske odlike i dostignuća davnih epoha prenose u naše vreme.

 

Onlline knjižara Knjige na dlanu vam nudi široku ponudu poezije različitih autora. Pogledajte našu ponudu u kategoriji Poezija.