Akcija!

AKCIJA ISIDORA BJELICA 2 ROMANA PLUS 1 NA POKLON

PROIZVOD TRENUTNO NIJE DOSTUPAN

KOMPLET SADRŽI:

  • Kraljice Serbske
  • Ozloglašena

 

+ POKLON KNJIGA

  • Najveći ljubavnici Serbski

 

Autor: Isidora Bjelica

Izdavač: Knjiga Komerc

Pismo: Latinica

Povez: Mek

AKCIJA ISIDORA BJELICA 2 ROMANA PLUS 1 NA POKLON

Kraljice Serbske

KRALJICE SERBSKE – Isidora Bjelica – Otkrijte do sada nepoznatu stranu srpske prošlosti ispričanu kroz vizuru naših kraljica, princeza i carica.

Svetice ili bludnice, bogougodne supruge ili proračunati političari – žene srpskih vladara uticale su na našu istoriju više nego što pretpostavljamo.

Od srednjeg veka do današnjih dana o našoj istoriji nam govore kao da se odvijala bez bitnijih ženskih aktera. Isidora Bjelica istražuje, prikazuje i dokumentuje drugačiji pogled na našu prošlost, onaj u kojem su žene imale važnu ulogu, i otkriva nam: je li jedini greh proklete Jerine bio to što je terala Srbe da grade? Da li je Evdokija zavela sve Nemanjiće pa i Rastka i zašto ju je muž oterao golu sa dvora? Da li je kralj Milutin zidao toliko manastira da bi sakrio svoj greh počinjen prema Simonidi? Zbog čega se zaista raspalo Dušanovo carstvo. Kako je Draga Mašin od najperspektivnije srpske spisateljice završila kao najomraženija vladarka. Da li je poslednja srpska princeza bila Amerikanka? Otkrijte sve dugo skrivane tajne Nemanjića, Hrebeljanovića, Obrenovića i Karađorđevića.

Ozloglašena

OZLOGLAŠENA – Isidora Bjelica – 1820. Godine ispod teskih, olovnih valjaka stamparskih masina uglednog britanskog izdavaca, pojavila se jedna romanticna knjiga – Melmot lutalica, remek delo “crnog romana”. Njen autor s cudnim prezimenom, neugodnoscu nepriznatih i bjronkom strascu, Carls Robert Maturin, zahteva bezuslovno “da se zivot slika u krajnostima i da se prikazuju one suprotnosti strast u kojima dusa drhti na pragu nezadovoljenog i gresnog

 

POKLON KNJIGA

Najveći ljubavnici Serbski

NAJVEĆI LJUBAVNICI SERBSKI – Isidora Bjelica – predstavlja svojevrstan herbarijum znamenitih Srba koji su svoj život posvetili Erosu i lepoti žene. Mada su mnogi od njih poznatiji po svom delu, kao vladari ili umetnici, svejedno, celi je njihov život bio satkan od emocija, od ljubavnih treptaja, od strasti…

U ovom zborniku Isidora ne piše o zavodnicima i zavedenim, ona svojim čitaocima predstavlja muškarce, slavne Srbe, koji su svoju slavu podredili slavi žene.

Ovaj romantični panoptikum se kreće od naših vladara, preko Nemanjića, Obrenovića i Petrovića, od Kralja Milutina preko Njegoša, Cara Dušana, Kralja Milana i Kralja Aleksandra, do naših najznamenitijih književnika kao što su Crnjanski i Andrić ili savremenika Bećkovića i Pavića, otkrivajući čitaocima istinu o njihovom emotivnom biću, dokazujući da su najveća državotvorna i umetnička dela nastajala i nastaju jer je u srcima njihovih stvaralaca bio i biće plamteći ritam ljubavi. Jer su delali i deluju pod opsesijom. Opsednutošću ženom bez koje ne bi bilo ni srpske države ni srpske kulture.