Danijela Stil za 149 dinara

Danijela Stil za 149 dinara

Danijela Stil (Danielle Fernandes Dominique Schuelein-Steel ili kratko Danielle Steel) je američka književnica čije su knjige do sada prodane u preko 800 miliona kopija širom sveta. Njene knjige su objavljene u 69 zemalja i na 43 jezika. Najpoznatija je po ljubavnim romanima. 

Napisala je preko 165 knjiga od kojih su 141 romani, 18 dečije knjige, uključujući „Lepa Mini u Holivudu“ („Pretty Minnie in Hollywood“) i „Lepa Mini u Parizu“ (Pretty Minnie in Hollywood“), knjige o maloj čivavi duge bele kose. Napisala je četiri dela koja nisu fikcija, te knjigu poezije i tekstove za jedan muzički album. Na osnovu 22 njena romana urađena su i filmska ostvarenja, od kojih su dva nominovana za nagradu “Zlatni globus” (“Golden Globe”).

Stil piše nekoliko knjiga godišnje, a bavi se najčešće ljubavnim i porodičnim temama. Nije redak slučaj da u jednom trenutku radi na čak pet projekata istovremeno.

Osnovala je i vodi dve fondacije od kojih jedna nosi ime po njenom pokojnom sinu Nik Trejna fondacija („The Nick Traina Foundation“) koja finansira organizacije koje se bave duševnim bolestima, zlostavljanjem dece i prevencijom samoubistva. Druga fondacija pomaže beskućnicima.
Danijela Stil je 2002. godine dobila orden Vlade Francuske kao oficir reda umetnosti i slova, a 2014. godine je dobila orden kao vitez reda Legije časti.

Trenutno živi na relaciji Pariz – San Francisko. Majka je devetoro dece. 

Kada je imala samo 18 godina Danijela Stil se udala za francusko-američkog bankara Klauda-Erika Lazarda (Claude Eric Lazard). Kao mlada supruga, još uvek je pohađala Univerzitet u Njujorku, a počela je i pisati. Svoj prvi rukopis Danijela je završila sa 19 godina.

Posle rođenja svoje kćerke Beatriks (Beatrix) Stil je počela da radi u odnosima sa javnošću za njujoršku agenciju pod nazivom “Supergrls” (“Supergirls”). Klijenti magazine bili su impresionirani njenim člancima te su je ohrabrili da napiše i izda knjigu. Danijela je to i uradila. Kasnije se preselila u San Francusko i radila kao pisac sadržaja (copywriter) za “Grej Advertajzing” (“Grej Advertising”).

Izvor: www.biografija.org

Povratak na vrh

Knjige na dlanu

Uspešno ste dodali artikl u korpu!

Knjige na dlanu

knd newsletter

Prijavite se na naš newsletter

Budite u toku sa svim akcijama, popustima i novostima sa našeg portala.